Hovädzie líčka na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
3 porcie |
20 minút príprava |
120-150 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Zeleninu a cibuľu nakrájame na kocky, zázvor na rezančeky. Očistíme si líčka a posolíme ich.
- Na panvici zohrejeme olej a líčka na ňom po oboch stranách sprudka opečieme. Potom ich vložíme do vyššieho pekáča.
- V panvici kde sme opekali líčka orestujeme cibuľu, zázvor a zeleninu, zaprášime hladkou múkou a znova opečieme.
- Pridáme kečup, chilli omáčku a víno a necháme zovrieť.
Rada navyše: použite kvalitné víno, pretože to dodáva jedlu tú najlepšiu chuť. Ja som použila Cabernet sauvignon suché.
- Túto omáčku vylejeme na líčka v pekáči, ten prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160 st.C. Pečieme 2-2,5 hod. Ja som mala líčka mäkké po 2 hodinách.
- Upečené líčka vyberieme a odložíme na teplé miesto. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom /alebo prepasírujeme/ do hrnca, kde ju necháme zovrieť a vydusiť. Dochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a na záver pridáme posekaný čerstvý rozmarín, alebo tymián. Do teplej omáčky ešte pridáme lyžicu masla, ktoré nám omáčku zahustí a viac už nevaríme!
- Do teplej omáčky vrátime upečené líčka a jedlo je hotové.
- Ako prílohu som urobila ryžu a miešaný šalát. Ale hodia sa aj štuchané zemiaky, ryžové rezance, kuskus, alebo kaša. Každému podľa svojej chuti. No a nezabudneme zapiť pohárom červeného vínka. Tak dobrú chuť a na zdravie!
- Rady na záver: podľa tohto rcp môžeme pripraviť aj teľacie líčka, ktoré však ťažko zohnať. Jedlo môžeme piecť aj v rímskom pekáči, ja som ho požičala,v ňom sa doba pečenia skráti.