Dusené hovädzie mäso

Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.

4
porcie
70 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a nakrájala na väčšie kocky.
  2. Pripravila som si zeleninu, ktorú som ošúpala, umyla a nakrájala na kocky. Cibuľu som nakrájala na väčšie kusy.
  3. Slaninu som nakrájala na malé kocky, opiekla na panvici, pridala som mäso a opiekla som ho na tuku zo všetkých strán.
  4. Pridala som cibuľu so zeleninou a spolu som všetko chvíľu podusila.
  5. Pridala som kečup, soľ, korenie, rascu, bobkový list, nové korenie.
  6. Všetko som zaliala pivom a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som mäso podlievala pivom.
  7. Keď bolo mäso mäkké, zmiešala som vo vode kukuričný škrob a pridala som k mäsu.
  8. Hotový obed som podávala s domácou knedľou. Prajem vám dobrú chuť.