Hovädzia polievka s pečeňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
310 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme 2,5 l vody, soľ a mäso. Postavíme na mierny oheň a penu často odoberáme, a to až do chvíle, kým polievka nezačne vrieť. Vtedy poodkryjeme pokrievku, aby mohla unikať para a varíme. Očistenú a nepokrájanú zeleninu pridáme k mäsu súčasne s cesnakom a s cibuľou, do ktorej sme zapichli klinček.
  2. Ešte raz odoberieme penu. Do jemnej gázy zabalíme špikovú kosť a vložíme k mäsu hodinu pred skončením varenia. Varenie polievky trvá 3,5 hodiny.
  3. Polievku precedíme a pred podávaním ju zafarbíme niekoľkými kvapkami karamelu.