Hovädzia polievka na taliansky spôsob

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút
  2. Potom pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, očistený pokrájaný pór a zeler, olúpané pokrájané rajčiaky, klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.
  3. Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky.
  4. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme. Žemľu pokrájame na tenké plátky a opražíme na masti.
  5. Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.