Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso pokrájame na kocky,
vložíme do studenej vody,
osolíme a varíme 30–40
minút
- Potom pridáme očistenú
pokrájanú cibuľu, očistený
pokrájaný pór a zeler,
olúpané pokrájané rajčiaky,
klinček a všetko spolu uvaríme
domäkka.
- Vajcia vyšľaháme
spolu s citrónovou
šťavou, zalejeme trochou
vychladnutého vývaru, rozmiešame
a pridáme do
polievky.
- Nakoniec okoreníme
mletým čiernym korením
a krátko povaríme. Žemľu
pokrájame na tenké plátky
a opražíme na masti.
- Do každej
porcie polievky vložíme
jeden opražený plátok žemle
a posypeme ju posekanou
zelenou petržlenovou vňaťou
a postrúhaným syrom.
|