Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzí stroganov à la Silvia videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 9. septembra 2018

Radi varíte stroganov? Tento recept je super ľahký a rýchly. Kto chce sedieť hodiny v kuchyni? Vyskúšajte. Dobrú chuť.

4-5
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

500 g (steak)
3 ČL
1 ČL
1 ks
3 strúčiky
200 g
6-10 ks (zavárané)
600 g




Postup

  1. 1

    Stejk si nakrájame na pásiky. Pridáme papriku, posolíme a pokoreníme. Taktiež si pripravíme cibuľu, cesnak, šampiňóny, uhorky a petržlenovú vňať.

    Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V recepte používam panvicu, ktorú som pri recepte vyskúšala, ale odporúčam tlakový hrniec. Mäso si opražíme na horúcom oleji za miešania. Popritom v druhej panvici si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, šampiňóny a cesnak. Posolíme a pokoreníme. Odstavíme na bok.

    Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso opražené z každej strany, pridáme lyžičku pretlaku a uhorky aj s uhorkovou šťavou. Pridáme vňať a premiešame. Prikryjeme a varíme okolo 20-30 minút pokiaľ je mäso mäkké.

    Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Popritom si uvaríme ryžu. Basmati ryža sa najviac hodí k tomuto receptu. Ryžu posolíme, zalejeme horúcou vodou, premiešame a necháme variť okolo 10 minút bez miešania na menšom ohni.

  5. 5

    Keď je mäso hotové, pridáme do omáčky šampiňóny s cibuľou. Premiešame a pridáme smotanu. Necháme zvariť a je to hotové. Prajem dobrú chuť.

    Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
Tlakovy hrniec ??? Stroganof je minutka, ziadne dusenie do bezvedomia. Na fotke mas zampiony a v rcp. hriby, to nie je to iste.
silvia16
@Afataga ano vzdy ho robim v tlakovom, ale mam novy hrniec tak som ho chcela vyskusat :-). Ale urcite odporucam tlakovy hrniec. Je to rychlovka v tlakovom.

silvia16
Oh a prepacte. Ja uz zijem v zahranici vyse 18 rokov, tak sa uz s nazvami dakedy pomylim. Ano sampinony som davala. Ale sampinony patria k hribom, ci nie?
motyka
Stroganov je veľmi fajn. Dávnejšie nebol, musím naplánovať. Z tvojho taniera by som si dala. Vyzerá chutňučky.
redakcia
@Silvia16 (11.9.2018 18:29)

Šampiňóny sú huby, ale nie sú to hríby. Z tohto dôvodu sme vo Vašom recepte v surovinách i postupe výraz hríby nahradili výrazom šampiňóny.
1x robo
pankrac
@Afataga (11.9.2018 11:13)

Nie sú to žampióny ( inak šampióny), ale pečiarky, to len keď chceš spisovne.
pankrac
@Redakcia (11.9.2018 21:02)

Vážená redakcia nie sú šampiňóny náhodou pečiarky? To len pre to aby som mal v tom jasno?
redakcia
@Pankrac (12.9.2018 12:18)

Šampiňóny sú pečiarky. Slovník slovenského jazyka pripúšťa oba výrazy.
2010
@Redakcia (11.9.2018 21:02)
Hlavne ze sa riesia huby a hriby, ale to podstatne... ze stroganov je minutka je kazdemu jedno. Kocurkovo
redakcia
@2010 (12.9.2018 13:12)

Niektorí riešia hríby a huby, niektorí spôsob prípravy a niektorí oboje. S hríbmi a šampiňónmi to hádam už máme vyjasnené a čo sa týka názvu receptu, ten konzultujeme s jeho autorkou.
silvia16
Ahojte. Práve preto som napísala ze stroganov ala Silvia co znamená že recept bol upravený podľa mňa. Človek tu nemôže vyhrať. Nenapísala som pravý stroganov. Ak niekto nesúhlasí s mojim receptom, tak ho nemusí variť. Ja mam rada mäso mäkké. Použila som to práve mäso na tento recept. Hovädzí steak.
silvia16
Ako každý recept. Aj keď si hľadáte original na tento recept tak nájdete viacej iných originálov. Ja som hneď na začiatku povedala ze tento není Original. Ale stále je stroganov.
vire
Silvia, veľmi zaujímavý recept a veľmi pekne spracovaný. Vyskúšam ho cez víkend a už sa teším na chutné masko:o). Predošlé komentáre ma dosť zarazili, čo sú ľiudia schopní riešiť, samé nezmysly. Recept si zaslúži pochvalu! Krásny deň!
bubaya
Stroganoff nestroganoff, takto určite nie. Mäso sa nakrája na tenké plátky, alebo pásiky, popráši sa múkou a prudko, krátko, do chrumkava sa opečie. Takéto mäso sa potom pridá do hotovej omáčky z hríbov, cibule, papriky, paradajok, uhoriek, smotany.......čo kto dá. Už sa nevarí, len sa nechá chvíľu postáť. V žiadnom prípade sa do stroganoffa mäso nedusí pol hodiny. To už potom nie je stroganoff, ale slovenské dusené á lá závodná jedáleň. Nádhera je práve v tom kontraste - krémová omáčka a chrumkavé kúsky mäsa. Vyskúšajte, stojí to za to, nebudete banovať.