Mäso je z falošnej sviečkovice.
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
200 ml |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si dobre odležané mäso potrieme olejom...nesolíme..
-
2
...a dáme opekať na rozohriatu panvicu...
-
3
...za každej strany tak 3-4 minúty, podľa hrúbky steaku...
-
4
..steaky dáme na tanier odpočívať, osolíme ich, a vo výpeku rozpustíme maslo a orestujeme šampiňóny...
-
5
...podlejeme troškou vody, osolíme, okoreníme, a podusíme...
-
6
...keď sa voda odparí, pridáme smotanu v ktorej sme dôkladne rozmiešali hladkú múku...
-
7
...povaríme, pokiaľ nám omáčka zhustne... podľa potreby môžeme rozriediť trochou mlieka...
-
8
Podávame s pečenými americkými zemiakmi.
www.toprecepty.sk/recept/2128-bavorske-zemlove-knedle/...
jsem k ní uvařila bavorské knedle. Škoda ti nepřidat k receptu tu dobrotu. No ne? :-)