Hovädzí pupok s tekvicovým pyré a so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzí pupok vložíme do vriacej osolenej vody a pomaly varíme domäkka.
  2. Tekvicu Hokkaidó nakrájame na kocky, dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, vetvičku tymianu a pečieme v rúre do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme a pridáme na zjemnenie maslo.
  3. Extrudované zemiaky: Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou. Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu masť a opražíme dozlatista. Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku a najemno nakrájanú petržlenovú vňať.