Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept)

Autor receptu: pelo

Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Vedeli o jej liečivých účinkoch a bežne ju využívali. Jasne oranžové Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu. Tekvica je tiež bohatá na vitamíny, telo si vytvorí potrebné A, získa C, E, vitamíny skupiny B a je nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom, vápnikom a železom.

6
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Tekvicu a ostatnú zeleninu dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame.
  2. Pridáme rozmarín a bobkový list a dáme upiecť do rúry.
  3. Upečenú zeleninu okrem ružičkového kelu dáme do hrnca.
  4. Pridáme zeleninový vývar podľa potreby, soľ, čierne korenie a rozmixujeme.
  5. Pridáme sójovú smotanu a chvíľu povaríme.
  6. Na panvici si upražíme tekvicové a slnečnicové semienka.
  7. Do hotovej polievky dáme polovičky ružičkových kelov, upražené semienka a pokvapkáme tekvicovým olejom.