Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept)
Autor receptu: pelo
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných
pôdach ostrova Hokkaido. Vedeli o jej liečivých účinkoch a bežne ju využívali.
Jasne oranžové Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu. Tekvica je tiež bohatá na
vitamíny, telo si vytvorí potrebné A, získa C, E, vitamíny skupiny B a je nabitá draslíkom,
fosforom, horčíkom, vápnikom a železom.
Postup
- Tekvicu a ostatnú zeleninu dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame.
- Pridáme rozmarín a bobkový list a dáme upiecť do rúry.
- Upečenú zeleninu okrem ružičkového kelu dáme do hrnca.
- Pridáme zeleninový vývar podľa potreby, soľ, čierne korenie a rozmixujeme.
- Pridáme sójovú smotanu a chvíľu povaríme.
- Na panvici si upražíme tekvicové a slnečnicové semienka.
- Do hotovej polievky dáme polovičky ružičkových kelov, upražené semienka a pokvapkáme tekvicovým olejom.