Foto: js9mxd
Tá patrila ešte k tomu obedňajšiemu obedu čo som dal na Varechu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 kúsok |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 zväzok |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Hliva je veľmi chutná huba, hodí sa na rôzne prípravy jedál a je vraj aj zdravá. Nie je nádherná?
-
2
Hlivu pokrájame na drobné kúsky.
-
3
Pridáme vodu, soľ mleté čierne korenie, kmín, koreňovú zeleninu a dáme variť. Ak je hliva mäkká pridáme na kocky pokrajaný zemiak.
-
4
Keď je všetko uvarené spravíme si zásmažku. Na masť dáme upražiť hladkú múku.
-
5
Ak je múka polohnedá pridáme na kocky pokrájanú cibuľku.
-
6
Na záver, keď je cibuľka opražená pridáme mletú papriku a zalejeme studenou vodou.
-
7
Zásmažku vlejeme do polievky a dobre premiešame.
-
8
Necháme ešte chvíľku povariť. Zároveň hodíme do polievky zväzok petržlenovej vňate.
-
9
Na záver pridáme rozmačkaný cesnak a majorán. Dochutíme vegetou.
Diskusia k receptu