Drobné pečivo
Drobné pečivo

Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 11. marca 2013
Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept)
Foto: pivonka

Raz sa ma @tothka pýtala, čo so zvyšnými bielkami? Tieto placky sú jedna z možností ich využitia s výborným výsledkom. Recept mám zo starého nemeckého časopisu Petra.

40
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
50 g
4
 štipka
150 g
3 zarovnané PL
50 g
Plnka:
1 tabuľka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechy a mandle pomelieme, primiešame na špic lyžičky mletej škorice

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a múku.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielky so štipkou soli vyšľaháme a postupne do nich všľaháme cukor. Množstvo cukru si prípadne upravíme podľa chuti. Šľaháme do tuha.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšľahaného snehu zľahka vmiešame orechy so škoricou, a múkou

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a rozpustené a vychladnuté maslo.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plech dáme papier na pečenie a dvomi malými lyžičkami naň kladieme kôpky. Pečieme do ružova. Placky sa nám trochu roztečú. Kuchár v Petre asi veľmi tuho sneh nešľahal, lebo placky mal viac ploché.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povolíme si nad parou čokoládu a zmäknutou (ale nie tekutou) zlepujeme po dve.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nedávno som si urobila podľa @Janqer lemon curd, zopár placiek som zlepila ním.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piekla som znova, tentoraz som plnila iba čokoládou.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Placku som odfotila z profilu, aby bolo vidno, ako krásne sa zdvihli.

    Herzoginsplätschen - Placky pani vojvodkyne (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Katka78 (26.2.2018 16:39)

Vďaka za dodatočné komentáre, objavila som dačo eňo ňuňo, my všetci milujeme buserlíky. ukladám si. A že sa nevydaria - asi je zlá konštelácia hviezd. Pekávam 20 rokov podľa jedného receptu tortu, a teraz mi spľasla, bola hrubá ako palacinka. Prečo? neviem.
@Pivonka (27.2.2018 09:48)
Příjemný recept. Pusinky někdy splasnú. Proč? Protože. Tak to chodí jak je hore napsáno, prostě po xy létech či dnech - nevyjde. Tlak, teplota, rosný bod, případně lidský činitel /nevědomky/. Plno možností, proč i osvědčený recept nevyjde. Moje maminka dělávala pusinky, se sněhem na pare, kakaové, slepované krémom a máčené v čokoládě. Někdy vyšly destičky místo kopek. Ale chutné byly, jen nevzhledné. Díky za recept, určitě je to výborné cukroví!
@Pivonka (26.2.2018 15:20) Jasnačka. Ak v recepte nie je chyba, netreba ho hneď sťahovať zato, že sa niekomu nevydarili. Bohužiaľ, nie všetko vždy vyjde a keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Možno sa na ďalší raz Silvii vydarili :-)