Steak

Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde varila japonská kuchárka.

2
porcie
10 minút
príprava
3,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z prvých 5 surovín som urobila marinádu a nechala v nej mäso asi 2 hod, pred tým som ho trochu okorenila. Keď som išla okolo, otočila som ho.
  2. Do rúry som si dala vyhriať jenské sklo na 70 °C, ako mi nedávno poradil jeden šikovný kuchár. Na panvicu som dala ozaj len štipku masti a keď bola riadne rozhorúčená, opiekla som mäso z prvej strany 2 min a z druhej 1,5 min, viac sa nedalo, lebo ten cukor začal prihárať. Teraz som vytiahla na linku sklo z rúry a položila som naň mäso a nechala na linke podľa spomenutej rady. Do panvice som vyliala marinádu a redukovala som ju asi 4 min.
  3. Stačilo asi chvíľu menej, lebo mi to strašne zhustlo :-), nabudúce budem vedieť. Na tanieri som mäso posypala hrubou soľou a pažítkou. Chuť vynikajúca.
  4. A aby som niekoho nesklamala, tak kúsok rozkvitnutej trnky: