Steak
Hanger steak s teriyaki marinádou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Už som sa dlho chystala na túto marinádu, pozerala som viac receptov, aj tu je jeden od @2010, nakoniec som urobila podľa videa, kde varila japonská kuchárka.
2 porcie |
10 minút príprava |
3,5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z prvých 5 surovín som urobila marinádu a nechala v nej mäso asi 2 hod, pred tým som ho trochu okorenila. Keď som išla okolo, otočila som ho.
- Do rúry som si dala vyhriať jenské sklo na 70 °C, ako mi nedávno poradil jeden šikovný kuchár. Na panvicu som dala ozaj len štipku masti a keď bola riadne rozhorúčená, opiekla som mäso z prvej strany 2 min a z druhej 1,5 min, viac sa nedalo, lebo ten cukor začal prihárať. Teraz som vytiahla na linku sklo z rúry a položila som naň mäso a nechala na linke podľa spomenutej rady.
Do panvice som vyliala marinádu a redukovala som ju asi 4 min.
- Stačilo asi chvíľu menej, lebo mi to strašne zhustlo :-), nabudúce budem vedieť.
Na tanieri som mäso posypala hrubou soľou a pažítkou. Chuť vynikajúca.
- A aby som niekoho nesklamala, tak kúsok rozkvitnutej trnky: