Hamburger
Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
Autor receptu: redakcia
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom.* Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.
6 porcií |
30 minút príprava |
480 minút na 100 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 100 °C na funkcii teplovzdušného pečenia. Pripravíme si väčší liatinový hrniec s pokrievkou. Omyté a osušené mäso prudko opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- V miske zmiešame všetky koreniny, soľ, cukor a korenie a rovnomerne ich nasypeme na mäso. Podlejeme vodou tak, aby bolo v hrnci aspoň 1,5 cm tekutiny. Vložíme do rúry a pečieme 8 hodín.
- Po uplynutí tohto času by sa malo mäso krásne
rozpadať. Vyberieme ho na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť a čiastočne vychladnúť. Potom ho pomocou vidličky natrháme na jemné vlákna a vrátime späť do výpeku, aby nasalo jeho chuť.
- Teraz už zostáva len poskladať hamburger. Žemľu rozrežeme na polovicu a opečieme rezom nadol na panvici dozlatista. Spodnú časť natrieme horčicou, položíme na ňu list šalátu, pridáme trhané mäso, cibuľu a kyslú uhorku. Vrchnú časť žemle potrieme majonézou, priklopíme a môžeme servírovať.