Jedlo na doma – PRETO Radoma
Gulášová polievka PRETO Radoma v chlebe
Autor receptu: pretoradoma
30 (+ kysnutie) minút príprava |
45-50 minút na 250/180 °C |
Postup
- Najprv pripravíme chlieb. Z vlažnej vody (cca 1,5 dl), lyžičky cukru, trochy múky a pol kocky droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 lyžice oleja, rascu, zvyšný cukor a soľ a pridáme nakysnutý kvások. Spolu vymiešame cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trochu múky. Ak je naopak hrudkové, pridáme trochu vlažnej vody. Cesto necháme nakysnúť približne 30 minút.
- Keď je cesto nakysnuté, vyberieme ho a na plechu vyformujeme bochníky. Pred vložením do rúry ich potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 250 °C približne 15 až 20 minút. Počas prvej fázy pečieme chlieb s vodnou parou (do druhého prázdneho vyhriateho plechu v rúre nalejeme vodu). Po 20 minútach znížime teplotu v rúre na 180 °C, vyberieme vodu a pečieme ešte ďalších 30 minút. Aby sme sa presvedčili, že je chlieb hotový, poklepeme ho zo spodnej strany. Ak je zvuk dutý, všetko je hotové. Upečený chlieb necháme vychladnúť.
- Medzitým pripravíme gulášovú polievku PRETO Radoma podľa návodu.
- Z chleba odrežeme vrchnú časť a vydlabeme miesto na polievku. Polievku podávame v chlebovom tanieri s odkrojeným vrchom chleba.
- Za prípravu receptu ďakujeme Lukášovi Sírovcovi @chlopvkuchni.