6
porcií
10 minút
príprava
2-3 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 ks
3 PL
1 PL
2 kusy
5 stúčikov
2 ks




Postup

  1. 1

    V princípe môžete použiť hocijaké hovädzie, ja som dal nožinu. Na masti začneme restovať nasekanú cibuľu 5-10 minút, potom nasekaný cesnak, práve zomletú rascu, ďalej restujeme a pridáme mäso. ( s krájaním si nerobte starosti a dajte to nakrájať niekomu kto má obe ruky ľavé prípadne poučenému dieťaťu, nechytáme mišelinky chceme sa najesť a pobaviť sa). Mäso daľej restujeme kým po prvotnom stuhnutí opäť trochu povolí (rovnako ako pri rigor mortis), solíme koreníme práve zomletým alebo nahrubo nasekaným korením , potom pridáme mletú papriku krátko a intenzívne miešame, zalajeme vriacou vodou a necháme pomaly prebublávať. Ak si spomenieme niekedy uprostred varenia pridáme nahrubo nasekanú papriku, rajčiny a varíme do mäkka a hustoty.

Diskusia k receptu

denyany
Veľmi dobre vyzerá gulášik, až mi sliny tečú....
afataga
ako k tomu pride chuda majoranka, ze sme si aj na nu nespomenuli?
tiginko
tiež som chcela za autora ukončiť recept - .... na záver pridáme v rukách rozmeľnenú (či ako sa to povie) majoránku :-) Robievame presne z rovnakých surovín, len po uvoľnení vlastnej šťavy ju nechávame vyvariť a až potom sypeme papriku
kukulienka71
pravda, najlepšie chutí v prírode! už je sezóna gulášov v plnom prúde, u mňa 5*. Si naozaj svojský, @eraserhead , nič neprikrášľuješ.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný guláš.
eraserhead
majoránka majoránka na teba som zabudol
ale spravte to presne tak ako píše tiginko, keď večer píšem veľmi zle vidím.
radost
natural...
v lone matky zeme-v prírode mimo svet=lepšej drogy veru niet..guláš..ticho..vtáci..možno dáky - rovnakého razenia - parťáci..
bez falošného pre/d/stierania..ústa utrieť spakruky..
umyť /sa/ v zurčiacej vode potoka..sem-tam po tráve bosí počítať kvapky rannej rosy..v kýbli sa pivo rosí...
takýto život pohodu do duše nosí..
poznám..som deva z hôr..nech vyššie popísané príde aj k nám čím skôr..
..tak som sa ti tu zasnila..pri jednom voňavom kotlíku..
aha..ešte..večer heligonky či gitary muziku..
uňo ňuňo..:-)
afataga
ako hovorila moja babka: bodaj by sa nikdy nic horsieho nestalo
fialka49
Eraserhead, chválim tvoj návod na správny kotlíkový guľáš v prírode, ale hlavne tie MIŠELINKY nemajú chybu!
sonulienka
@eraserhead jój to je moje hneď by som bola prišla. Už sa neviem dočkať u nás keď budeme variť. Tiež nedávame hneď koreniny a cesnak dávame na koniec ale v princípe je to jedno a práve hovädzí je najlepší je výborná šťava.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia