Grilovaný zubáč
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Autor receptu: redakcia
Dobré víno
prináša pôžitok.
Najmä to slovenské,
ovenčené mnohými
medailami. Keď sa
však lahodné víno
snúbi s vhodným
jedlom, radosť a slasť
sa násobia. Vytvárajú
spolu mimoriadne
chutný harmonický
celok...
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrášok zomelieme najemno spolu s mätou,
pridáme soľ, citrónovú šťavu, maslo. Všetko
spolu vymiešame a zohrejeme na panvici.
- Na masle ogrilujeme zubáča na koži, ktorú
mierne narežeme, aby sa ryba neskrútila.
Osolíme, okoreníme, spolu s rybou ugrilujeme
aj cherry paradajky. Podávame s roztopeným
maslom, bylinkami, kôprom a citrónom.