Grilovaný zubáč

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré

Autor receptu: redakcia

Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť a slasť sa násobia. Vytvárajú spolu mimoriadne chutný harmonický celok...

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrášok zomelieme najemno spolu s mätou, pridáme soľ, citrónovú šťavu, maslo. Všetko spolu vymiešame a zohrejeme na panvici.
  2. Na masle ogrilujeme zubáča na koži, ktorú mierne narežeme, aby sa ryba neskrútila. Osolíme, okoreníme, spolu s rybou ugrilujeme aj cherry paradajky. Podávame s roztopeným maslom, bylinkami, kôprom a citrónom.