Grilovaná ryba
Grilovaná ryba

Grilovaný kapor so zeleninovým šalátom a s tekvicovou majonézou

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 26. septembra 2017
Grilovaný kapor so zeleninovým šalátom a s tekvicovou majonézou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
800 g
50 g
50 g
50 g
50 ml
10 g
Tekvicová majonéza:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), marinujeme v octe s cukrom. V šupke uvarené zemiaky nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Majonézu zmiešame s rozmixovanou surovou tekvicou, dochutíme kurkumou, citrónovou šťavou, soľou a cukrom.

  3. 3

    Umytého, očisteného a kostí zbaveného kapra ugrilujeme na strane s kožou. Podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom a tekvicovou majonézou.

Diskusia k receptu

haji
Bezva receptík, jednoduchý, bezva suroviny, žádné "čačky". Děkuji!