Foto: 2010
Suseda doniesla ze sa jej vela urodilo , ani sajnu som nemal ako sa pripravuju , tak tu je dedinsky grecky recept , nie Zobraziť celý popisSuseda doniesla ze sa jej vela urodilo , ani sajnu som nemal ako sa pripravuju , tak tu je dedinsky grecky recept , nie ako Jamie co ich cele oberie a nic z nich neostalo.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak som dostal rady od susedy ako sa to u nich robi a tak prikladam. Articoku odrezeme hornu tretinu a olameme zopar tvrdych spodnych listkov a odrezeme stopku na cca 5 cm.
- 2
Dame varit do osolenej vody ( do vacsieho hrnca aby bol ponoreny). Potrieme citronom aby nam nezcernal. Varime cca 15 -20 minut, skusime ci idu spodne listy odrhnut. Vyberieme a dame na sitko "dolu hlavou" odtiect".
- 3
Ked artickovy ochladnu rozkrojime na polky a lyzickou vyskrabneme pichlavy stred. Do misky si pripravime marinadu z olivoveho oleja vinneho octu cesnaku a petrzlenovej vnate trocha soli a korenia. Poriadne ich obalime a nechame marinovat cca 3 hodiny min.
- 4
Inac keby sme si spravili viac nalevu a nakrajali na mensie kusky a viac ocistili mozeme odlozit aj tak. My sme ich vybrali strcili do nich kusky citrona a dali na grill -bbg, zo vsetkych stran kym sa nam pekne neobhorel. Servirovali sme s takou jednoduchou verziou cesnakovej majonezy ( skoro aioli).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu