Grilované nakladané artičoky

Autor receptu: 2010

Suseda doniesla ze sa jej vela urodilo , ani sajnu som nemal ako sa pripravuju , tak tu je dedinsky grecky recept , nie ako Jamie co ich cele oberie a nic z nich neostalo.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tak som dostal rady od susedy ako sa to u nich robi a tak prikladam. Articoku odrezeme hornu tretinu a olameme zopar tvrdych spodnych listkov a odrezeme stopku na cca 5 cm.
  2. Dame varit do osolenej vody ( do vacsieho hrnca aby bol ponoreny). Potrieme citronom aby nam nezcernal. Varime cca 15 -20 minut, skusime ci idu spodne listy odrhnut. Vyberieme a dame na sitko "dolu hlavou" odtiect".
  3. Ked artickovy ochladnu rozkrojime na polky a lyzickou vyskrabneme pichlavy stred. Do misky si pripravime marinadu z olivoveho oleja vinneho octu cesnaku a petrzlenovej vnate trocha soli a korenia. Poriadne ich obalime a nechame marinovat cca 3 hodiny min.
  4. Inac keby sme si spravili viac nalevu a nakrajali na mensie kusky a viac ocistili mozeme odlozit aj tak. My sme ich vybrali strcili do nich kusky citrona a dali na grill -bbg, zo vsetkych stran kym sa nam pekne neobhorel. Servirovali sme s takou jednoduchou verziou cesnakovej majonezy ( skoro aioli).