Grilované nakladané artičoky
Autor receptu: 2010
Suseda doniesla ze sa jej vela urodilo , ani sajnu som nemal ako sa pripravuju , tak tu je
dedinsky grecky recept , nie ako Jamie co ich cele oberie a nic z nich neostalo.
4 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tak som dostal rady od susedy ako sa to u nich robi a tak prikladam.
Articoku odrezeme hornu tretinu a olameme zopar tvrdych spodnych listkov a odrezeme stopku na cca 5 cm.
- Dame varit do osolenej vody ( do vacsieho hrnca aby bol ponoreny).
Potrieme citronom aby nam nezcernal.
Varime cca 15 -20 minut, skusime ci idu spodne listy odrhnut.
Vyberieme a dame na sitko "dolu hlavou" odtiect".
- Ked artickovy ochladnu rozkrojime na polky a lyzickou vyskrabneme pichlavy stred.
Do misky si pripravime marinadu z olivoveho oleja vinneho octu cesnaku a petrzlenovej vnate trocha soli a korenia.
Poriadne ich obalime a nechame marinovat cca 3 hodiny min.
- Inac keby sme si spravili viac nalevu a nakrajali na mensie kusky a viac ocistili mozeme odlozit aj tak.
My sme ich vybrali strcili do nich kusky citrona a dali na grill -bbg, zo vsetkych stran kym sa nam pekne neobhorel.
Servirovali sme s takou jednoduchou verziou cesnakovej majonezy ( skoro aioli).