Grilované krevety
Grilované krevety
Autor receptu: radox1
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté, ktoré sú
už predvarené a stoja za nič. Ja ich mám najradšej takto.
2 porcie |
20 minút príprava |
1-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si spracujeme krevety. Uprednostníme tie väcsie, či už kráľovské, tigrie... Krevety ak majú hlavu, tak ju odstránime a následne olúpeme až po chvostík. Ja si tento akože odpad odkladám, a použijem ho na omáčku, vývar a podobe. Keď máme krevety očistené, tak ich z vonkajšej strany v strede narežeme a vyberieme črievko, ktoré je nežiadúce, von.
- Nasleduje marináda. Všetky suroviny zmiešame dokopy, a marinujeme minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Rozpálime suchú panvicu a grilujeme z každej strany jednu, max dve minúty podľa veľkosti kreviet. Dávame pozor, aby sme čas neprešvihli, lebo ich znehodnotíme. Najradšej ich mám len tak samotné bez omáčok s pohárom dobre vychladeného sauvignonu.