Grilované krevety

Grilované krevety

Autor receptu: radox1

Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté, ktoré sú už predvarené a stoja za nič. Ja ich mám najradšej takto.

2
porcie
20 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si spracujeme krevety. Uprednostníme tie väcsie, či už kráľovské, tigrie... Krevety ak majú hlavu, tak ju odstránime a následne olúpeme až po chvostík. Ja si tento akože odpad odkladám, a použijem ho na omáčku, vývar a podobe. Keď máme krevety očistené, tak ich z vonkajšej strany v strede narežeme a vyberieme črievko, ktoré je nežiadúce, von.
  2. Nasleduje marináda. Všetky suroviny zmiešame dokopy, a marinujeme minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Rozpálime suchú panvicu a grilujeme z každej strany jednu, max dve minúty podľa veľkosti kreviet. Dávame pozor, aby sme čas neprešvihli, lebo ich znehodnotíme. Najradšej ich mám len tak samotné bez omáčok s pohárom dobre vychladeného sauvignonu.