Za chvilu je tu leto a na miesto tazkych jedal co tak grilovana ryba na salate
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybaci filet bez kosti " tvrdsia ryba" podla vyberu v tomto pripade morska stuka pokorenit drtenim korenim zlahka posolit dat na rozohriaty grill a pokvapkat pri grilovani olivovym olejom.Grilovat viac alebo menej podla chuti ako si hostia praju.( podla velkosti filetu vydlickou pootvorit )
- 2
Salat dat do vriacej posolenej vody na kratko cca 1 minutu sparglu a hned ju dat schadit do ladovej vody pokrajat na vacsie kusky. Nahrubo pokrajat aj so supkou velmi mlade grecke uhorky ( velkost nasich nakladaciek) pridat na drobno nakrajanu cibulku, posolit pokorenit bielym korenim , okyslit stavou z citrona.
- 3
Majoneza ochutena, v tomto pripade lyzica citronovej stavy a lyzica ostrej anglickej chrenovej horcice, troska bieleho korena.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi, keď nemám mladé grecke uhorky, môžem nahradiť mladými šalátovými uhorkami.