Grilovaná morská šťuka
Autor receptu: 2010
Za chvilu je tu leto a na miesto tazkych jedal co tak grilovana ryba na salate
4 porcie |
15 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybaci filet bez kosti " tvrdsia ryba" podla vyberu v tomto pripade morska stuka
pokorenit drtenim korenim zlahka posolit dat na rozohriaty grill a pokvapkat pri grilovani olivovym olejom.Grilovat viac alebo menej podla chuti ako si hostia praju.( podla velkosti filetu vydlickou pootvorit )
- Salat
dat do vriacej posolenej vody na kratko cca 1 minutu sparglu a hned ju dat schadit do ladovej vody pokrajat na vacsie kusky.
Nahrubo pokrajat aj so supkou velmi mlade grecke uhorky ( velkost nasich nakladaciek)
pridat na drobno nakrajanu cibulku, posolit pokorenit bielym korenim , okyslit stavou z citrona.
- Majoneza ochutena,
v tomto pripade lyzica citronovej stavy a lyzica ostrej anglickej chrenovej horcice, troska bieleho korena.