Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Výborný letný recept :)

2-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na cca 5 mm kolieska, ktoré prekrojíme na polovicu. Osolíme ju a necháme vypotiť. Pripravíme si olej v dostatočne širokej miske, kde budeme cuketu chvíľu marinovať zmiešaním oleja, pretlačených strukov cesnaku, korenia so štipkou soli.
  2. Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Nastavíme grilovanie, poprípade grilovanie s horúcim vzduchom. Cuketu poukladáme na plech a grilujeme z jednej strany na strednej priečke rúry. Potom vyberieme plech, cuketu otočíme a grilujeme rovnako. (Ja som grilovala každú stranu cca 10 - 15 minút.)
  3. Cuketu podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, šalátom s octovou zálievkou a jogurtovým dresingom s cesnakom, čiernym korením, soľou a nastrúhanou uhorkou.
  4. Dobrú chuť :)