Grilovaná chobotnica
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca dáme vodu, mrkvu, cibuľu, bobkový list, citrón, víno a necháme zovrieť. Vložíme cho-botnicu, zakryjeme a varíme asi hodinu. Keď je chobotnica mäkká, ale nie rozpadávajúca sa, vyberieme ju, oddelíme chápadlá a nakrájame na kúsky.
- Šalát: Nakrájame ľadový šalát, na ktorý položíme na polovičky nakrájané cherry paradajky a čierne olivy.
- Chobotnicu grilujeme do chrumkava nasucho na grile, prí-padne na teflónovej panvici. Ugrilovanú chobotnicu položíme na pripravený šalát, osolíme morskou soľou, posypeme čerstvo pomletým čiernym korením, polejeme extra panenským olivovým olejom, v ktorom je nakrájaný čerstvý cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Pre efektnejšie servírovanie môžeme chobotnicu ugrilovať vcelku a do šalátu sa môže zamiešať bazalkové pesto. Podávame s bielym chlebom.
|