Grilovaná chobotnica

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu, mrkvu, cibuľu, bobkový list, citrón, víno a necháme zovrieť. Vložíme cho-botnicu, zakryjeme a varíme asi hodinu. Keď je chobotnica mäkká, ale nie rozpadávajúca sa, vyberieme ju, oddelíme chápadlá a nakrájame na kúsky.
  2. Šalát: Nakrájame ľadový šalát, na ktorý položíme na polovičky nakrájané cherry paradajky a čierne olivy.
  3. Chobotnicu grilujeme do chrumkava nasucho na grile, prí-padne na teflónovej panvici. Ugrilovanú chobotnicu položíme na pripravený šalát, osolíme morskou soľou, posypeme čerstvo pomletým čiernym korením, polejeme extra panenským olivovým olejom, v ktorom je nakrájaný čerstvý cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou. Pre efektnejšie servírovanie môžeme chobotnicu ugrilovať vcelku a do šalátu sa môže zamiešať bazalkové pesto. Podávame s bielym chlebom.