Grilovaná chobotnica

Grilovaná chobotnica s fazuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Chobotnicu poumývame pod studenou vodou a ponoríme ju celú do vriacej vody trikrát po sebe asi na 1-2 minúty. Potom ju vložíme do hrnca so studenou vodou, do ktorej sme pridali soľ, cesnak a koreniny. Pomaly varíme asi 50 minút.
  2. Uvarenú chobotnicu necháme vo vode pomaly chladnúť. Odrežeme hlavu, ramená, prekrojíme na polovicu a odstránime chrupavku okolo úst. Jednotlivé časti potrieme olivovým olejom, okoreníme a pár minút grilujeme z každej strany.
  3. Fazuľa: Nakrájaný pór opečieme na olivovom oleji, pridáme paradajkové pyré, uvarenú fazuľu, pokrájané mangoldové listy a krátko povaríme. Dochutíme korením, soľou a medovkou.