Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Grilovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou v bylinkovom kabáte

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 23. júla 2021
Grilovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou v bylinkovom kabáte
Foto: Dušan Křístek
5
porcií

Suroviny

1 kg
2 PL
2 PL
Omáčka:
4 PL
4 PL
4 PL
Na obalenie mäsa:
 nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr rozohrejeme gril (ideálne na drevené uhlie ) na 220 stupňov. Zmiešame oba druhy horčice s medom, korením a vtrieme do bravčovej krkovičky. Bylinky (rozmarín a tymian) nasekáme najemno. Bravčovú krkovičku dochutíme morskou soľou a bylinkami.

  2. 2

    Bravčovú krkovičku položíme na gril a použijeme vpichový teplomer, ktorý zasunieme do stredu mäsa. Zatvoríme veko grilu a nastavíme teplotu jadra na 58 °C. Mäso necháme piecť, pokiaľ nedosiahne nastavenú teplotu jadra, čo trvá asi 75 minút (alebo podľa potreby). Po dosiahnutí nastavenej teploty jadra vyberieme mäso zo zdroja tepla a necháme 20 minút odležať.

  3. 3

    Na omáčku zmiešame obe horčice s medom a rozmarínom a opatrne zmes zohrejeme. Ugrilovanú bravčovú krkovičku potrieme horčicovou omáčkou a obalíme v nasekaných čerstvých bylinkách, najemno nastrúhanej citrónovej kôre, pridať môžeme aj najemno nasekanú čili papričku. Krkovičku nakrájame na tenké plátky a podávame extra s horčicovou omáčkou. Ja ju ešte servírujem s cuketou opečenou s parmezánom a maslom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Letné, Grilované

Diskusia k receptu