Foto: sweetlaab
Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú, jednoduchú a chutnú voľbu. Zložky tohto jedla sú Zobraziť celý popisTáto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú, jednoduchú a chutnú voľbu. Zložky tohto jedla sú účinné hlavne pre zdravie srdca a stimulujú imunitný systém.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks stredne veľký |
|
1 ks |
|
300 g |
|
4 ks stredne veľké |
|
250 ml |
|
3 ks |
|
1/2 ČL prírodná bez glutamánu |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Hlivu a cibuľku pokrájame a restujeme na oleji
- 2
Zatiaľ postrúhame na tenko celé kaleráby a zemiaky bez šupiek, plátky by mali byť priesvitné, použijeme strúhadlo
- 3
Zapekaciu misu potrieme olejom, na ňu poukladáme tenkú vrstvu zemiakov, potom kalerábu, navrstvíme s opečenou hlivou a cibuľou, pokvapkáme s olejom a postup niekoľko krát opakujeme, na vrch dáme hlivu a cibuľu
- 4
Vajíčka rozmixujeme v mlieku, ochutíme korením, vegetou a polejeme vrstvy v mise
- 5
Pečieme v rúre asi 60 – 75 minút pri 180 oC , ak vrchná vrstva sa začína pripekať, znížime teplotu a pokračujeme v pečení, podávame s čatní, alebo s iným ochucovadlom
- 6
Tip : Ak nechcete mať fitnes zapekaný kaleráb, tak použite 10 % smotanu namiesto mlieka a poukladajte kúsky slaniny na vrch zeleniny, pozrite si viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/kohlrabi-gratin-with-oyster-mashrooms.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Haji :-)
5*
ďakujem pekne :-) sama som bola prekvapená ako sa tá štruktúra spravila, len som stúhala zeleninu na plátky, nešlo mi to zo žiadnym strúhadlom, jedine so starším z Tescomy ... a keď sa teraz pozerám na podobné recepty, možno by sa k tomu hodili ešte nejaké bylinky ...