Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou

Autor receptu: sweetlaab

Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru zeleniny, ale aj zdravú, jednoduchú a chutnú voľbu. Zložky tohto jedla sú účinné hlavne pre zdravie srdca a stimulujú imunitný systém.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hlivu a cibuľku pokrájame a restujeme na oleji
  2. Zatiaľ postrúhame na tenko celé kaleráby a zemiaky bez šupiek, plátky by mali byť priesvitné, použijeme strúhadlo
  3. Zapekaciu misu potrieme olejom, na ňu poukladáme tenkú vrstvu zemiakov, potom kalerábu, navrstvíme s opečenou hlivou a cibuľou, pokvapkáme s olejom a postup niekoľko krát opakujeme, na vrch dáme hlivu a cibuľu
  4. Vajíčka rozmixujeme v mlieku, ochutíme korením, vegetou a polejeme vrstvy v mise
  5. Pečieme v rúre asi 60 – 75 minút pri 180 oC , ak vrchná vrstva sa začína pripekať, znížime teplotu a pokračujeme v pečení, podávame s čatní, alebo s iným ochucovadlom
  6. Tip : Ak nechcete mať fitnes zapekaný kaleráb, tak použite 10 % smotanu namiesto mlieka a poukladajte kúsky slaniny na vrch zeleniny, pozrite si viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/kohlrabi-gratin-with-oyster-mashrooms.html