Gratinovaný kaleráb s hlivou ustricovou
Autor receptu: sweetlaab
Táto kombinácia kalerábu s hlivou v zapečenej forme vytvorí nielen zaujímavú textúru
zeleniny, ale aj zdravú,
jednoduchú a chutnú voľbu. Zložky tohto jedla sú účinné hlavne pre zdravie srdca a
stimulujú imunitný systém.
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Hlivu a cibuľku pokrájame a restujeme na oleji
- Zatiaľ postrúhame na tenko celé kaleráby a zemiaky bez šupiek, plátky by mali byť priesvitné, použijeme strúhadlo
- Zapekaciu misu potrieme olejom, na ňu poukladáme tenkú vrstvu zemiakov, potom kalerábu, navrstvíme s opečenou hlivou a cibuľou, pokvapkáme s olejom a postup niekoľko krát opakujeme, na vrch dáme hlivu a cibuľu
- Vajíčka rozmixujeme v mlieku, ochutíme korením, vegetou a polejeme vrstvy v mise
- Pečieme v rúre asi 60 – 75 minút pri 180 oC , ak vrchná vrstva sa začína pripekať, znížime teplotu a pokračujeme v pečení, podávame s čatní, alebo s iným ochucovadlom
- Tip :
Ak nechcete mať fitnes zapekaný kaleráb, tak použite 10 % smotanu namiesto mlieka a poukladajte kúsky slaniny na vrch zeleniny, pozrite si viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/kohlrabi-gratin-with-oyster-mashrooms.html