Granková palacinková torta so šľahačkou
Ľahké kakaové palacinky z Granka naplnené šľahačkou a potreté roztopenou Herou s cukrom vytvoria jednoduchú, no efektnú minitortu. Vhodné na rýchly dezert alebo sladké Zobraziť celý popisĽahké kakaové palacinky z Granka naplnené šľahačkou a potreté roztopenou Herou s cukrom vytvoria jednoduchú, no efektnú minitortu. Vhodné na rýchly dezert alebo sladké popoludnie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 3 PL |
|
| 300 ml |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL roztopená |
|
| Plnka: | |
| 200 ml (33 %) |
|
| 1 PL |
|
| Na posypanie: | |
| 1 PL |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, Granko, cukor a soľ. Pridáme vajcia a postupne vlejeme mlieko, aby vzniklo hladké cesto. Nakoniec primiešame roztopenú Heru.
- 2
Na rozpálenej panvici pečieme tenké palacinky z oboch strán. Malo by vyjsť 6–8 kusov.
- 3
Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.
- 4
Na každú palacinku natrieme vrstvu šľahačky, uložíme druhú navrch a opakujeme. Vznikne „torta“.
- 5
Vrch posypeme Grankom a prípadne pokvapkáme rozpustenou Herou.
Tiež palacinková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu