Palacinková torta
Palacinková torta

Granková palacinková torta so šľahačkou

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 09:33

Ľahké kakaové palacinky z Granka naplnené šľahačkou a potreté roztopenou Herou s cukrom vytvoria jednoduchú, no efektnú minitortu. Vhodné na rýchly dezert alebo sladké Zobraziť celý popisĽahké kakaové palacinky z Granka naplnené šľahačkou a potreté roztopenou Herou s cukrom vytvoria jednoduchú, no efektnú minitortu. Vhodné na rýchly dezert alebo sladké popoludnie.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 g
3 PL
300 ml
2 ks
štipka
1 PL
2 PL roztopená
Plnka:
200 ml (33 %)
1 PL
Na posypanie:
1 PL



Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múku, Granko, cukor a soľ. Pridáme vajcia a postupne vlejeme mlieko, aby vzniklo hladké cesto. Nakoniec primiešame roztopenú Heru.

  2. 2

    Na rozpálenej panvici pečieme tenké palacinky z oboch strán. Malo by vyjsť 6–8 kusov.

  3. 3

    Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.

  4. 4

    Na každú palacinku natrieme vrstvu šľahačky, uložíme druhú navrch a opakujeme. Vznikne „torta“.

  5. 5

    Vrch posypeme Grankom a prípadne pokvapkáme rozpustenou Herou.

Diskusia k receptu