Palacinková torta

Granková palacinková torta so šľahačkou

Autor receptu: ellie17

Ľahké kakaové palacinky z Granka naplnené šľahačkou a potreté roztopenou Herou s cukrom vytvoria jednoduchú, no efektnú minitortu. Vhodné na rýchly dezert alebo sladké popoludnie.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame múku, Granko, cukor a soľ. Pridáme vajcia a postupne vlejeme mlieko, aby vzniklo hladké cesto. Nakoniec primiešame roztopenú Heru.
  2. Na rozpálenej panvici pečieme tenké palacinky z oboch strán. Malo by vyjsť 6–8 kusov.
  3. Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.
  4. Na každú palacinku natrieme vrstvu šľahačky, uložíme druhú navrch a opakujeme. Vznikne „torta“.
  5. Vrch posypeme Grankom a prípadne pokvapkáme rozpustenou Herou.