Granadír

Granadír

Autor receptu: ideal

Vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a tradičný recept na slovenskú klasiku, ktorú si môžete pripraviť na obed alebo večeru.

6-8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Fliačky uvaríme v osolenej vode, scedíme.
  2. Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľu, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.
  3. Do cibuľového základu pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame.
  4. Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené fliačky a premiešame.
  5. Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A, samozrejme, so zaváranými kyslými uhorkami, cviklou alebo obľúbeným šalátom.