Granadír
Granadír
Autor receptu: ideal
Vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a tradičný recept na slovenskú klasiku, ktorú si môžete pripraviť na obed alebo večeru.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a ošúpeme ich. Fliačky uvaríme v osolenej vode, scedíme.
- Medzitým si pripravíme očistenú a nakrájanú cibuľu, ktorú speníme na oleji a popražíme. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a odstavíme z plameňa, aby paprika nezhorkla.
- Do cibuľového základu pretlačíme očistené zemiaky, trochu osolíme a premiešame.
- Do pripravených paprikových zemiakov pridáme uvarené fliačky a premiešame.
- Podávame so slaninovými škvarkami alebo bez nich, podľa toho, kto ako má rád. A, samozrejme, so zaváranými kyslými uhorkami, cviklou alebo obľúbeným šalátom.