Gója (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...raz som góju jedol a bola perfektná (oni (rómovia)vedia, čo je dobré)... pôvodný recept ktorý som dostal je trošku doplnený, upravený a pozmenený...

5-6
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. ...pripravíme si všetky suroviny, bravčový bôčik nakrájame na malé kocky a vyškvaríme...
  2. ...cibuľu nakrájame na kolieska, poprášime hladkou múkou a orestujeme vo výpeku...
  3. ...zemiaky nastrúhame, zasypeme múkou a zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou, majoránkou, čiernym mletým korením a vyškvareným bôčikom...TIP: nové zemiaky majú veľa vody, preto takéto jedlá (halušky, placky...) pripravujeme radšej zo starých zemiakov...
  4. ...bravčové črevá dôkladne prepláchneme a naplníme zemiakovou zmesou. Pri varení zväčšia svoj objem, preto plníme asi len na polovicu objemu. Konce dôkladne uzavrieme...
  5. ...dáme variť do studenej vody asi na pol hodinu. Na vymastený pekáč položíme uvarenú góju a v rúre zapečieme...
  6. ...pôvodný recept som doplnil o bôčik. Ak chceme toto jedlo ešte viac zdokonaliť, góju nakrájame na centimetrové kolieska a opečieme ich na panvici do schrumkovatenia (krásne slovo)...
  7. ...podávame s kyslou kapustou, feferónkami, ozdobené chrumkavou cibuľkou...gója je najlepšia s chladeným pivom...dobrú chuť