Gnocchi

Gnocchi s pestom z pečených paprík (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie, tak som si povedala, že také pesto z upečených paprík by nemuselo byť od veci. A nebolo :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. 4 menšie kapie som umyla, zľahka potrela olivovým olejom a nechala piecť na 200 °C až kým nezačali černieť - počas pečenia som ich 1x pretočila.
  2. Zatiaľ čo sa piekli, som si nachystala kešu, petržlenovú vňať (tak riadne za hrsť, aj dve), bazalku (5-6 lístkov), nastrúhala som si parmezán a nasekala cesnak.
  3. Na panvici som si do zlata orestovala cibuľku a spolu s pripravenými surovinami som ju presypala do mixéra. (Plus teda bokom som si odložila trošku parmezánu a petržlenovej vňate na ozdobu)
  4. Papriky som vybrala v momente, keď sa na nich začali tvoriť čierne "pľuzgiere", preložila som ich do misky a zakryla potravinárskou fóliou - za pár minútiek sú takto sparené a nádherne sa dajú ošúpať.
  5. Každú papriku som teda ošúpala, odstránila semienka, stopku a nasekala na menšie kúsky - a šup s tým do mixéra (no a sem tam ochutnávka, či je všetko v poriadku :D).
  6. Zakvapla som olivovým olejom a vymixovala - konzistencia nebola úplne hladká a výkonnejší mixér by si s tým poradil určite lepšie. Aj keď, mne sa to vlastne páčilo takto "hrubozrnne". Dochutila som soľou a troškou chilli nech to má "říz"!
  7. Gnocchi som uvarila v slanej vode a následne orestovala na troške oliváču - toto určite nie je povinné, ale ja ich proste milujem keď sú trošku chrumkavé na povrchu :)
  8. A za chvíľočku máme hotovo. Servírujeme buď premiešané s pestom, alebo ako ja, separátne, posypané petržlenovou vňaťou a parmezánom... veru, takýto závan Stredomoria v kuchyni je proste úžasný a ja dúfam že niekoho inšpirujem :)