Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Autor receptu: morkapredatorka
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno.. nepamätám si , len som si spomenula na tú chuť a nejako som tam dala všetko čo sa mi tam hodilo a celkom sa to podobá pôvodnému receptu, málokedy to varím už lebo mám náladu stále vymýšlať niečo nové ale je to uplne super :) hodia sa k tomu najviac gnocchi :) aj domáce ale dobré sú aj tie kupované.. tu dám recept teda len na tú omáčku, ..
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme cibuľku, pridáme na slížiky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a necháme dusiť až do zmäknutia.
- Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájaný pór, cukinu a na plátky nakrájané šampiňóny. Necháme dusiť. Keď sa aj zelenina udusí pridáme fazuľu a podlejeme vínom. Potom pridáme pretlak a syr (ten syr tam ale byť nemusí) , necháme to povariť a podľa potreby tam ešte dáme víno (podľa mňa tomu robí uplne super arómu),podľa potreby dochutíme korením, soľou a nakoniec pred podávaním pridáme nasekanú bazalku a už potom nevaríme aby si zachovala chuť :)
- podávať by sa to asi malo s gnocchami ... môže sa to jesť aj s ryžou alebo s cestovinami :) ak je náhodou omáčka riedka tak ju zahustíme zápražkou.... inač veľmi sa ospravedlnujem jak to vyzerá na tej fotke ale ked pre seba varím tak si moc nedavam zaležať na servírovaní :D