Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou

Autor receptu: morkapredatorka

Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno.. nepamätám si , len som si spomenula na tú chuť a nejako som tam dala všetko čo sa mi tam hodilo a celkom sa to podobá pôvodnému receptu, málokedy to varím už lebo mám náladu stále vymýšlať niečo nové ale je to uplne super :) hodia sa k tomu najviac gnocchi :) aj domáce ale dobré sú aj tie kupované.. tu dám recept teda len na tú omáčku, ..

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľku, pridáme na slížiky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a necháme dusiť až do zmäknutia.
  2. Keď mäso zmäkne, pridáme nakrájaný pór, cukinu a na plátky nakrájané šampiňóny. Necháme dusiť. Keď sa aj zelenina udusí pridáme fazuľu a podlejeme vínom. Potom pridáme pretlak a syr (ten syr tam ale byť nemusí) , necháme to povariť a podľa potreby tam ešte dáme víno (podľa mňa tomu robí uplne super arómu),podľa potreby dochutíme korením, soľou a nakoniec pred podávaním pridáme nasekanú bazalku a už potom nevaríme aby si zachovala chuť :)
  3. podávať by sa to asi malo s gnocchami ... môže sa to jesť aj s ryžou alebo s cestovinami :) ak je náhodou omáčka riedka tak ju zahustíme zápražkou.... inač veľmi sa ospravedlnujem jak to vyzerá na tej fotke ale ked pre seba varím tak si moc nedavam zaležať na servírovaní :D