Gaštanový zákusok

veve1714 - bez fotkyveve1714, 26. októbra 2014
Gaštanový zákusok
Foto: veve1714

Jednoduchý, chutný a jemný zákusok ;)

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
220 g
120 g
2 ks
2 PL
130 ml
130 ml
1/2 bal.
 štipka
Plnka:
2 ks zrelé
200 g
400 g
100 g
Na vrch:
1 téglik
1,5 PL
1 bal.
50 g
 kúsok




Postup

  1. 1

    Vajcia šľaháme so štipkou soli asi 10 minút. Pridáme cukor, olej, mlieko a dobre vymiešame.

  2. 2

    Vmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.

  3. 3

    Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.

  4. 4

    Keď korpus vychladne, zrežeme z neho ,,kopček,, , aby sme korpus vyrovnali.

  5. 5

    Zmäknuté maslo vyšľaháme, jemne zamiešame gaštanové pyré a na koniec zľahka primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu, a hustá plnka tým získa ľahkosť a bude sa pekne roztierať.

  6. 6

    Banány nakrájame na kolieska a naukladáme ich na korpus (môžeme ho predtým potrieť tenučkou vrstvou krému, aby sa banány prilepili). Všetko potrieme krémom.

  7. 7

    Vyšľaháme šľahačku s cukrom a stužovačom a natrieme na zákusok. Odkrojený kus korpusu rozmrvíme, posypeme ním šľahačku a ozdobíme čokoládovou polevou. Dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním necháme ohriať pri izbovej teplote asi 15 minút. Dobrú chuť!

  8. 8

    Korpus na tento koláčik som prebrala z korpusu na Krtkovu tortu a plnku som si najskôr predstavila v mysli (asi to znie zvláštne, ale často koláč najskôr ,,upečiem,, v hlave ;D ). Nie je to nič nové, možno ho poznáte, aj keď ja som ho piekla podľa seba ;) Nechcem tvrdiť, že sa už niekde na internete nenájde, ale ja presne o takom istom neviem, ale nechcem ho nikomu prebrať. ;) Zároveň chcem všetkým varecháčkam poďakovať za skvelé recepty a užitočné rady :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
urobila si mi riadne chute, gaštanové so šľahačkou, mňám! minule som práve čítala, že ak sa do tortového korpusu pichne surový makarón, stred nenafučí, para odíde dierkou von:-) ale ešte som to neskúšala...tvoj zákusok hodnotím na 5*, šikovná!
veve1714
Ďakujem vám za radu, zapíšem a niekedy vyskúšam :) a ďakujem aj za komentárik, veľmi ma potešil, keďže je to môj prvý receptík na tejto stránke ;)
babkamt
chutná tortička, gaštanové mám rada. Tešíme sa na ďalšie tvoje recepty.
1x alda
tothka
Vitaj na Vareche, vidím, že si veľmi šikovná a gaštany so šľahačkou sú pre mňa veľká lahôdka, tortička sa ti vydarila na výbornú.
veve1714
Ďakujem krásne za Vaše milé komentáre a privítanie medzi Vami. Všetku ste pre mňa vzorom, veď stále sa mám čo učiť, a tak budem vďačná za akékoľvek rady a vylepšenia. ;)
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia