Foto: veve1714
Jednoduchý, chutný a jemný zákusok ;)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
130 ml |
|
130 ml |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
2 ks zrelé |
|
200 g |
|
400 g |
|
100 g |
|
Na vrch: | |
1 téglik |
|
1,5 PL |
|
1 bal. |
|
|
|
50 g |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Vajcia šľaháme so štipkou soli asi 10 minút. Pridáme cukor, olej, mlieko a dobre vymiešame.
- 2
Vmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.
- 3
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.
- 4
Keď korpus vychladne, zrežeme z neho ,,kopček,, , aby sme korpus vyrovnali.
- 5
Zmäknuté maslo vyšľaháme, jemne zamiešame gaštanové pyré a na koniec zľahka primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu, a hustá plnka tým získa ľahkosť a bude sa pekne roztierať.
- 6
Banány nakrájame na kolieska a naukladáme ich na korpus (môžeme ho predtým potrieť tenučkou vrstvou krému, aby sa banány prilepili). Všetko potrieme krémom.
- 7
Vyšľaháme šľahačku s cukrom a stužovačom a natrieme na zákusok. Odkrojený kus korpusu rozmrvíme, posypeme ním šľahačku a ozdobíme čokoládovou polevou. Dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním necháme ohriať pri izbovej teplote asi 15 minút. Dobrú chuť!
- 8
Korpus na tento koláčik som prebrala z korpusu na Krtkovu tortu a plnku som si najskôr predstavila v mysli (asi to znie zvláštne, ale často koláč najskôr ,,upečiem,, v hlave ;D ). Nie je to nič nové, možno ho poznáte, aj keď ja som ho piekla podľa seba ;) Nechcem tvrdiť, že sa už niekde na internete nenájde, ale ja presne o takom istom neviem, ale nechcem ho nikomu prebrať. ;) Zároveň chcem všetkým varecháčkam poďakovať za skvelé recepty a užitočné rady :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu