Gaštanový zákusok

Autor receptu: veve1714

Jednoduchý, chutný a jemný zákusok ;)

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia šľaháme so štipkou soli asi 10 minút. Pridáme cukor, olej, mlieko a dobre vymiešame.
  2. Vmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.
  3. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 24 cm. Pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.
  4. Keď korpus vychladne, zrežeme z neho ,,kopček,, , aby sme korpus vyrovnali.
  5. Zmäknuté maslo vyšľaháme, jemne zamiešame gaštanové pyré a na koniec zľahka primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu, a hustá plnka tým získa ľahkosť a bude sa pekne roztierať.
  6. Banány nakrájame na kolieska a naukladáme ich na korpus (môžeme ho predtým potrieť tenučkou vrstvou krému, aby sa banány prilepili). Všetko potrieme krémom.
  7. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a stužovačom a natrieme na zákusok. Odkrojený kus korpusu rozmrvíme, posypeme ním šľahačku a ozdobíme čokoládovou polevou. Dáme do chladničky stuhnúť a pred podávaním necháme ohriať pri izbovej teplote asi 15 minút. Dobrú chuť!
  8. Korpus na tento koláčik som prebrala z korpusu na Krtkovu tortu a plnku som si najskôr predstavila v mysli (asi to znie zvláštne, ale často koláč najskôr ,,upečiem,, v hlave ;D ). Nie je to nič nové, možno ho poznáte, aj keď ja som ho piekla podľa seba ;) Nechcem tvrdiť, že sa už niekde na internete nenájde, ale ja presne o takom istom neviem, ale nechcem ho nikomu prebrať. ;) Zároveň chcem všetkým varecháčkam poďakovať za skvelé recepty a užitočné rady :)