Gaštanová torta
Gaštanovo-mätová torta
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky
vyšľaháme s cukrom a najemno posekanou mätou a postupne
primiešavame zmiešanú preosiatu múku
s kypriacim práškom, pridáme olej, vodu
a kakao. Toto cesto musí byť hustejšie, do
zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
Vylejeme do vymastenej a múkou
vysypanej tortovej formy a pečieme asi
20 minút pri teplote 180 °C. Špajľou kontrolujeme
cesto, či je už upečené.
- Gaštanová plnka: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu
uvaríme hustý puding, ktorý necháme
vychladnúť na izbovú teplotu. Vyšľaháme
gaštanové pyré so zmäknutým maslom,
do ktorého postupne pridáme vychladnutý
puding. Túto zmes rovnomerne
rozotrieme na vychladnutý korpus.
- Šľahačková vrstva: Vychladenú smotanu vyšľaháme
dotuha spolu so stužovačom (podľa
návodu na stužovači) a rovnomerne
rozotrieme na gaštanovú vrstvu.
- Vrch torty ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Takto pripravenú
tortu necháme 2 hodiny tuhnúť v chladničke.
|