Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
mesačník Varecha, 18. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
K múke primiešame sušené droždie, soľ a kryštálový cukor. Do múčnej zmesi postupne zapracujeme teplé mlieko a potom olivový olej.
- 2
Cesto dôkladne vypracujeme rukami alebo v robote s hnetacím hákom. Necháme ho 20 minút kysnúť v teple.
- 3
Potom cesto rozdelíme na 4 diely a rozvaľkáme na hrubšie placky. Na plechu vystlanom papierom na pečenie ich posypeme hrubou soľou a rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút. Foccaciu hneď po vybratí z rúry zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
- 4
Ak chceme mať focacciu bohatšiu, do rozvaľkaného cesta urobíme prstami jamky. Môžeme do nich vtlačiť olivy, cherry paradajky, kolieska pikantnej salámy alebo len prelisovaný cesnak zmiešaný s olivovým olejom a upečieme.
Tiež focaccia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu