Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 18. septembra 2022
Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Foto: Kulinární studio MAFRA

Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

4 ks
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 bal.
1 ČL
1/4 ČL
500 ml teplé
6 PL




Postup

  1. 1

    K múke primiešame sušené droždie, soľ a kryštálový cukor. Do múčnej zmesi postupne zapracujeme teplé mlieko a potom olivový olej.

  2. 2

    Cesto dôkladne vypracujeme rukami alebo v robote s hnetacím hákom. Necháme ho 20 minút kysnúť v teple.

  3. 3

    Potom cesto rozdelíme na 4 diely a rozvaľkáme na hrubšie placky. Na plechu vystlanom papierom na pečenie ich posypeme hrubou soľou a rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút. Foccaciu hneď po vybratí z rúry zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.

  4. 4

    Ak chceme mať focacciu bohatšiu, do rozvaľkaného cesta urobíme prstami jamky. Môžeme do nich vtlačiť olivy, cherry paradajky, kolieska pikantnej salámy alebo len prelisovaný cesnak zmiešaný s olivovým olejom a upečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia