Focaccia plnená II. (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, táto sa plní po upečení. Focacciu mám tak rada, že som neodolala a recept pridávam.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vo vlažnej vode rozmiešame droždie, po troche prisýpame múku a miešame vidličkou, domiesime rukou a necháme vykysnúť. Podrobný recept na focacciu je tu
  2. Cesto si rozdelíme na dve časti, už nemiesime. Rukami roztlačíme na plech, ja som zvolila tortovú formu pretože chcem aby focacia mala pekné, rovnomerne vysoké okraje. Toto cesto je buď na dve okrúhle formy alebo na jeden veľký plech.
  3. Polejeme olejom a prstami povtláčame do cesta, posypeme tymiánom. Druhú focacciu som si spravila len tak, že na vrch som dala olivy a kúsky ošúpanej rajčiny bez dužiny.
  4. Focacciu dáme piecť na 200°C asi 10 minút.
  5. Necháme vychladnúť a potom ostrým nožom rozkrojíme....
  6. a začneme plniť. Ja som dala šunku, ošúpané a dužiny zbavené rajčiny....
  7. olivy....
  8. syr brié (alebo aký máte radi) a lístky bazalky. Pokvapkáme olivovým olejom.
  9. Dáme na 8-10 minút do horúcej trúby zapiecť.
  10. Ešte horúce naporcujeme.
  11. Takto plniť môžeme aj na studeno t.j. dáme také obloženie ktoré sa tepelne neupravuje, napr. listový šalát... alebo naplníme podľa svojej chute, zabalíme a zoberieme na grilovačku. Tam focacciu opečieme na grile z oboch strán.