Hovädzí steak

Flambovaný hovädzí steak

Autor receptu: redakcia

1
porcia
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzí steak opečieme z každej strany dohneda. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 10 minút. Po vybratí z rúry necháme mäso odležať.
  2. Steak dáme do panvičky alebo na gril na rozpálený olej a zalejeme whisky. Flambujeme, mäso pootáčame a necháme ho znovu odstáť.
  3. Belugu orestujeme na spenenej cibuľke. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia.
  4. Mrkvové pyré: Nastrúhanú mrkvu uvaríme v osolenej a ocukrenej vode. Po rozvarení scedíme a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zjemníme maslom. Dochutíme podľa preferencií.