Fit penne s brokolicou a parmezánom

Autor receptu: kristtin

Podomácky vymyslený recept, ktorý sa môže podávať ako horúci tak aj studený. Zdravú majonézu máte vyrobenú za 5 minút a je len viacmenej na vás, čo všetko si do nej dáte. Nezabudnite na cesnak a bazalku ;) Tak poďme na to ....

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Kým sa cestoviny varia, spravíme si našu fit majonézu. Do hrnca dáme uvariť vajíčko na tvrdo. Po uvarení žĺtok vyberieme, zmixujeme s cottage cheesom, tvarohom a horčicou a dochutíme štipkou soli. Soľ môžete pridať aj neskôr, keď majonézu zmiešate s cestovinami.
  2. Zarovno vajíčka dávame variť aj brokolicu. Kým sa brokolica varí, nakrájame si cherry paradajky na mesiačiky. Variť nechajte asi tak 10 minút. Potom vypnite, a nakrájajte nadrobno. Keď máme všetko pripravené, môžeme začať s miešaním a dochucovaním.
  3. Penne scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, kúsok soli, cesnak pretlačený a bazalku. Môžete pridať aj iný syr ( hermelin napr. ), alebo šunku. Premiešame, pridáme zeleninu a ako posledné si na cestoviny nakrájame parmezán. Dobrú chuť :)