Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. augusta 2021

Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili. Vnútornosti a vonkajšie očistenie som robila sama. Priznám sa, vždy som doteraz dostala od rodinného rybára hotového vypitvaného a očisteného kapra. No bola to fuška, ale stálo to za to. Mäsko je to jemnučké. Jedného som vyfiletovala a druhého som dala synovi očisteného v celosti. Dnes som pripravila filety na tokajskom víne a masle so saturejkou.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 filety
1 PL
1 PL
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL čerstvá
podľa chuti
podľa chuti
80 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred som filety z kapra namočila do mlieka.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som suroviny. Cibuľu, papriku a paradajku som nakrájala.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici som nechala rozohriať olej s maslom.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som opiekla, potom som k nej pridala papriku a paradajku a podusila som ich spolu.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som natrhanú saturejku a všetko som podliala vínom.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Filety som osolila a okorenila z oboch strán.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na podusenú zeleninu som položila filety kožou nadol a dusila 5 minút.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som kapra obrátila a dusila ďalších 5 minút. Pokvapkala som ho citrónovou šťavou a bolo hotovo.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dokončené jedlo som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, letní, svěží. Mně by chutnalo, mám kapra ráda ve všech podobách. Krásný víkend, milá Izi! Díky za inspiraci.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha