Kapor

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili. Vnútornosti a vonkajšie očistenie som robila sama. Priznám sa, vždy som doteraz dostala od rodinného rybára hotového vypitvaného a očisteného kapra. No bola to fuška, ale stálo to za to. Mäsko je to jemnučké. Jedného som vyfiletovala a druhého som dala synovi očisteného v celosti. Dnes som pripravila filety na tokajskom víne a masle so saturejkou.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred som filety z kapra namočila do mlieka.
  2. Pripravila som suroviny. Cibuľu, papriku a paradajku som nakrájala.
  3. Na panvici som nechala rozohriať olej s maslom.
  4. Cibuľu som opiekla, potom som k nej pridala papriku a paradajku a podusila som ich spolu.
  5. Pridala som natrhanú saturejku a všetko som podliala vínom.
  6. Filety som osolila a okorenila z oboch strán.
  7. Na podusenú zeleninu som položila filety kožou nadol a dusila 5 minút.
  8. Potom som kapra obrátila a dusila ďalších 5 minút. Pokvapkala som ho citrónovou šťavou a bolo hotovo.
  9. Dokončené jedlo som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.