Kapor
Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili. Vnútornosti a vonkajšie očistenie som robila sama. Priznám sa, vždy som doteraz dostala od rodinného rybára hotového vypitvaného a očisteného kapra. No bola to fuška, ale stálo to za to. Mäsko je to jemnučké. Jedného som vyfiletovala a druhého som dala synovi očisteného v celosti.
Dnes som pripravila filety na tokajskom víne a masle so saturejkou.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred som filety z kapra namočila do mlieka.
- Pripravila som suroviny. Cibuľu, papriku a paradajku som nakrájala.
- Na panvici som nechala rozohriať olej s maslom.
- Cibuľu som opiekla, potom som k nej pridala papriku a paradajku a podusila som ich spolu.
- Pridala som natrhanú saturejku a všetko som podliala vínom.
- Filety som osolila a okorenila z oboch strán.
- Na podusenú zeleninu som položila filety kožou nadol a dusila 5 minút.
- Potom som kapra obrátila a dusila ďalších 5 minút. Pokvapkala som ho citrónovou šťavou a bolo hotovo.
- Dokončené jedlo som podávala s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.