Filetto di maiale alla crosta - panenka v lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Vincenza Miele

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme natenko na takú veľkosť, aby sa do neho dala zvinúť bravčová panenka.
  2. Panenku odblaníme, prešpikujeme kúskami slaniny,
  3. osolíme a narýchlo opražíme na oleji, prilejeme trošku vína, počkáme, kým sa odparí.
  4. Mäso necháme oddýchnuť.
  5. Na oleji orestujeme trochu cesnaku a slaniny nakrájanej na drobné kocky,
  6. pridáme špenát, okoreníme, osolíme, necháme zavädnúť.
  7. Takto pripravený špenát nanesieme na celé lístkové cesto, necháme voľné len 2 cm okraje na každej strane cesta. Na špenát k okraju cesta položíme orestovanú panenku.
  8. Cesto zvinieme, na koncoch zatlačíme, poriadne ponatierame rozšľahaným vajíčkom
  9. a popicháme nožíkom alebo vidličkou.
  10. Dáme piecť na 180 °C na cca 20 minút tak, aby mäso ostalo vovnútri ešte trochu ružové a panenka nepreschla.
  11. Podávame so šalátom.