Filetto di maiale alla crosta - panenka v lístkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Vincenza Miele
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme natenko na takú veľkosť, aby sa do neho dala zvinúť bravčová panenka.
- Panenku odblaníme, prešpikujeme kúskami slaniny,
- osolíme a narýchlo opražíme na oleji, prilejeme trošku vína, počkáme, kým sa odparí.
- Mäso necháme oddýchnuť.
- Na oleji orestujeme trochu cesnaku a slaniny nakrájanej na drobné kocky,
- pridáme špenát, okoreníme, osolíme, necháme zavädnúť.
- Takto pripravený špenát nanesieme na celé lístkové cesto, necháme voľné len 2 cm okraje na každej strane cesta. Na špenát k okraju cesta položíme orestovanú panenku.
- Cesto zvinieme, na koncoch zatlačíme, poriadne ponatierame rozšľahaným vajíčkom
- a popicháme nožíkom alebo vidličkou.
- Dáme piecť na 180 °C na cca 20 minút tak, aby mäso ostalo vovnútri ešte trochu ružové a panenka nepreschla.
- Podávame so šalátom.