Fazuľová polievka s údeným rebierkom
Autor receptu: hviezdickaz
Túto polievku máme naozaj radi.Vždy navarím plný hrniec, a málokedy ostane aj na druhý deň.
12 porcií |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu namočíme večer pred prípravou. Do hrnca dáme trochu oleja,pridáme cibuľu,keď je opražená,pridáme mletú červenú papriku. Pridáme namočenú fazuľu, / vodu nezlievame /, dolejeme ešte vodu. Dochutíme korením a mletou rascou.Nesolíme.Do polievky dáme uvariť údené rebierko / prípadne ak nemáme, na začiatku spolu s cibuľou opražíme aj slaninku /.Keď sa uvarí,pokrájame ho nadrobno a vložíme do polievky.
- Keď je fazuľa takmer uvarená ,pridáme na kocky pokrájané zemiaky,osolíme a pridáme vegetu.
- Nakoniec zatrepeme polievku - smotanou na varenie s hladkou múkou , necháme prevariť,dochutíme prelisovaným cesnakom, vegetou, prípadne dosolíme, a nakoniec dáme majoránku. Dobrú chuť !