Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Autor receptu: hviezdickaz

Túto polievku máme naozaj radi.Vždy navarím plný hrniec, a málokedy ostane aj na druhý deň.

12
porcií
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu namočíme večer pred prípravou. Do hrnca dáme trochu oleja,pridáme cibuľu,keď je opražená,pridáme mletú červenú papriku. Pridáme namočenú fazuľu, / vodu nezlievame /, dolejeme ešte vodu. Dochutíme korením a mletou rascou.Nesolíme.Do polievky dáme uvariť údené rebierko / prípadne ak nemáme, na začiatku spolu s cibuľou opražíme aj slaninku /.Keď sa uvarí,pokrájame ho nadrobno a vložíme do polievky.
  2. Keď je fazuľa takmer uvarená ,pridáme na kocky pokrájané zemiaky,osolíme a pridáme vegetu.
  3. Nakoniec zatrepeme polievku - smotanou na varenie s hladkou múkou , necháme prevariť,dochutíme prelisovaným cesnakom, vegetou, prípadne dosolíme, a nakoniec dáme majoránku. Dobrú chuť !