Fazuľová krémová polievka

Autor receptu: amelie

Trochu zmeny nezaškodí:-)

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu namočíme cez noc do vody, na druhý deň ju scedíme, premyjeme a dáme do čistej vody asi na 20 minút povariť. Ošúpeme zemiaky, mrkvu, cibuľu, z paprík vyberieme semienka, strúčiky cesnaku prekrojíme po dĺžke a odstránime zelené jadro. Fazuľu znova scedíme a vložíme do hrnca s celou zeleninou, nesolíme ani nekoreníme. Zalejeme 1,5 - 2 litrami vody alebo vývaru a varíme 35-40 minút. V lete pridáme miestne paradajky, v zime paradajkové pyré alebo paradajky z konzervy.
  2. Keď je zelenina aj fazuľa dostatočne mäkká, z polievky vyberieme všetku zeleninu a klobásu, v hrnci zostane iba fazuľa. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom a klobásu pokrájame na tenké kolieska. Všetko vrátime naspäť do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a necháme prevrieť. Pri podávaní ozdobíme polievku petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.