Fazuľkový nákyp

Fazuľkový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový nákyp.

3-4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájané fazuľky povaríme 10 minút v troche osolenej vody. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Z oleja, múky a mlieka urobíme hladký bešamel.
  3. Odstavíme z ohňa a po jednom vmiešame do neho žĺtky.
  4. Potom vmiešame strúhaný syr a strúhanku. Osolíme.
  5. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho k bešamelu.
  6. Do vymasteného pekáča dáme odkvapkané fazuľky.
  7. Na ne rozotrieme bešamelovú zmes.
  8. Zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
  9. Podávame so zeleninou.