Fazuľkový nákyp
Fazuľkový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový nákyp.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájané fazuľky povaríme 10 minút v troche osolenej vody. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
- Z oleja, múky a mlieka urobíme hladký bešamel.
- Odstavíme z ohňa a po jednom vmiešame do neho žĺtky.
- Potom vmiešame strúhaný syr a strúhanku. Osolíme.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho k bešamelu.
- Do vymasteného pekáča dáme odkvapkané fazuľky.
- Na ne rozotrieme bešamelovú zmes.
- Zakryté pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
- Podávame so zeleninou.