Fašírky na sedliacky spôsob

Autor receptu: ajkaz

Postup

  1. Mäso pomelieme a pridáme do neho žemľu (rožok) namočený v mlieku. Pridáme soľ, korenie, rascu, hladkú múku a vajíčka. Zamiešame. Nakrájame mrkvu a cibuľu na drobno (môžeme pridať aj kúsok nadrobno nakrájaného zeleru). Zmiešame so zmesou a pridáme ešte petržlenovú vňať a prelisované strúčiky cesnaku. Zo zmesy vytvarujeme bochník.
  2. Dáme na plech, alebo zapekaciu misu a podlejeme trochou vody. Prikryjeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Prikryté pečieme 25 minút, potom odkryjeme a pečieme do hnedasta.
  3. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou, alebo kyslou uhorkou. Dobrú chuť. :)