Fašírka v rožku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi obľúbený spôsob umiestnenia fašírky....jednak zostane vláčna, nevysušuje sa,
nevypráža sa na rozpálenom tuku a pohodlné jedenie, ruky nie sú mastné..
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Pliecko som pomlela...slaninu a šunku pokrájala na drobné kocky, aj sterilizované uhorky, cibuľu pokrájala na drobno a j s cesnakom...do fašírkovej zmesy som pridala vajce a zmiešala...osolila, okorenila...
- vrch rohlíkov som odkrojila a vydlabala do rožka otvor...vydlabané striedky som pridala do fašírkovej zmesy...
- rohlíky som z vnútra aj z vonku natrela mliekom....a naplnila fašírkovou zmesou..ešte tesne pred uložením do trúby, znova som potrela rožky mliekom...trúbu som vyhriala na 200st. a piekli sa 20min.
- zapečené rožky s fašírkou...
- ešte horúce som posypala strúhaným syrom.. zostala mi fašírková hmota, urobila som guľky a dala som do kapustnice...
- jednoduché jedlo, rýchle hotové a veľmi chutné...dobrú chuť..
- a takto vyzerali už vyúdené farmárske klobásky...