Fašírka v rožku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi obľúbený spôsob umiestnenia fašírky....jednak zostane vláčna, nevysušuje sa, nevypráža sa na rozpálenom tuku a pohodlné jedenie, ruky nie sú mastné..

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pliecko som pomlela...slaninu a šunku pokrájala na drobné kocky, aj sterilizované uhorky, cibuľu pokrájala na drobno a j s cesnakom...do fašírkovej zmesy som pridala vajce a zmiešala...osolila, okorenila...
  2. vrch rohlíkov som odkrojila a vydlabala do rožka otvor...vydlabané striedky som pridala do fašírkovej zmesy...
  3. rohlíky som z vnútra aj z vonku natrela mliekom....a naplnila fašírkovou zmesou..ešte tesne pred uložením do trúby, znova som potrela rožky mliekom...trúbu som vyhriala na 200st. a piekli sa 20min.
  4. zapečené rožky s fašírkou...
  5. ešte horúce som posypala strúhaným syrom.. zostala mi fašírková hmota, urobila som guľky a dala som do kapustnice...
  6. jednoduché jedlo, rýchle hotové a veľmi chutné...dobrú chuť..
  7. a takto vyzerali už vyúdené farmárske klobásky...