Šalát

Farebný šalát do práce (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Ľahký obed so sebou, ktorý dodá kopec energie aj vitamínov, to je náš farebný šalát s kuracím mäsom.

2 poháre
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Uvarené kuracie prsia nakrájame na plátky a potom na menšie kocky.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, cherry paradajky na polovice, mrkvu nastrúhame. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenké plátky.
  3. Do sekáčika dáme jogurt, ošúpané a nakrájané avokádo, šťavu z polovice citróna, soľ a čerstvo zomleté korenie podľa chuti. Najemno rozmixujeme.
  4. Avokádový dip s jogurtom rozdelíme na dno pohárov.
  5. Ďalej vrstvíme plátky cibule. Ak chceme zjemniť cibuľovú chuť, môžeme ju najskôr preliať vriacou vodou.
  6. Na cibuľu ukladáme plátky jabĺk, pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna, aby nezhnedli. Nasleduje vrstva cherry paradajok.
  7. Na paradajky uložíme lístky rukoly a nastrúhanú mrkvu.
  8. Nasledujú opäť lístky rukoly. Navrch poukladáme kuracie mäso. Šalát ozdobíme vetvičkou petržlenovej vňate a poháre uzatvoríme. V práci len preklopíme obsah pohára na tanier a zeleninu dôkladne zmiešame s dipom.