Šalát
Farebný šalát do práce (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Ľahký obed so sebou, ktorý dodá kopec energie aj vitamínov, to je náš farebný šalát s kuracím mäsom.
2 poháre porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Uvarené kuracie prsia nakrájame na plátky a potom na menšie kocky.
- Červenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, cherry paradajky na polovice, mrkvu nastrúhame. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenké plátky.
- Do sekáčika dáme jogurt, ošúpané
a nakrájané avokádo, šťavu z polovice citróna, soľ a čerstvo zomleté korenie podľa chuti. Najemno rozmixujeme.
- Avokádový dip s jogurtom rozdelíme na dno pohárov.
- Ďalej vrstvíme plátky cibule. Ak chceme zjemniť cibuľovú chuť, môžeme ju najskôr preliať vriacou vodou.
- Na cibuľu ukladáme plátky jabĺk, pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna, aby nezhnedli. Nasleduje vrstva cherry paradajok.
- Na paradajky uložíme lístky rukoly a nastrúhanú mrkvu.
- Nasledujú opäť lístky rukoly. Navrch poukladáme kuracie mäso. Šalát ozdobíme
vetvičkou petržlenovej vňate
a poháre uzatvoríme. V práci len preklopíme obsah pohára na tanier a zeleninu dôkladne zmiešame
s dipom.