Fantázia z jaterničiek, placiek a uhorkových špagiet

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Nastrúhané zemiaky posolíme, necháme chvíľu postáť a vložíme ich do kuchynskej utierky. Prebytočnú vodu odstránime, vymiešame s múkou, vajcami, cesnakom, korením a majoránom. Môžeme pridať lyžičku kyslej smotany, zostanú biele.
  2. Z hmoty vytvarujeme placky a opekáme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Hotové dáme na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného tuku.
  3. Jaterničky pomaly zohrejeme na panvici, potom ich vyberieme na dosku a nakrájame na hrubšie kolieska. Uhorky ošúpeme a orežeme tak, aby stred – jadrá – ostal celý. Orezané uhorky nakrájame (nastrúhame) na jemné špagety, ktoré premiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Servírujeme tak, že jednotlivé časti pokrmu prekladáme a ozdobíme.