Fantázia z jaterničiek, placiek a uhorkových špagiet
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Nastrúhané zemiaky posolíme, necháme chvíľu postáť a vložíme ich do kuchynskej utierky. Prebytočnú vodu odstránime, vymiešame s múkou, vajcami, cesnakom, korením a majoránom. Môžeme pridať lyžičku kyslej smotany, zostanú biele.
- Z hmoty vytvarujeme placky a opekáme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Hotové dáme na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného tuku.
- Jaterničky pomaly zohrejeme na panvici, potom ich vyberieme na dosku a nakrájame na hrubšie kolieska. Uhorky ošúpeme a orežeme tak, aby stred – jadrá – ostal celý. Orezané uhorky nakrájame (nastrúhame) na jemné špagety, ktoré premiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Servírujeme tak, že jednotlivé časti pokrmu prekladáme a ozdobíme.
|